26.03.2018 POLSKIE WINO NA WARSZTAT! ŁĄCZYMY POLSKIE JEDZENIE I WINO (Warszawa)

26.03.2018 w godzinach 18:00-20:30


Polskie winiarstwo od dwóch dekad przeżywa renesans. Okolice Zielonej Góry, Małopolska, Podkarpacie, a nawet okolice Szczecina i inne części Polski uprawiają winorośle, produkują wino i to z zaskakująco dobrym skutkiem!

Dla kogo: dla patriotów, lubiących ciekawostki i nowości, przede wszystkim fanów win białych.

Będzie się działo: Przedstawimy w kilku zdaniach historię uprawy winorośli w Polsce, omówimy najważniejsze regiony przeżywające obecnie rozkwit produkcji, zaprezentujemy kilku ciekawszych producentów (wybór własny Winodobranie), spróbujemy kilku dobrych polskich win w połączeniu z polskimi przekąskami i pokrótce omówimy zasady łączenia win i potraw. Ponadto informacje praktyczne: jak otwierać wino, temperatury serwowania, w jakich kieliszkach podawać wino oraz czym kierować się przy wyborze wina w sklepie i restauracji.

Informacje dodatkowe: Warsztat trwa 2,5 godziny / Winodobranie zapewnia: minimum 6 win do degustacji, profesjonalne kieliszki, wodę, bagietki i oliwę oraz trzy przekąski podane jako przykład połączenia z winem.

Ekstra: Żaden uczestnik nie wyjdzie z warsztatów z pustymi rękami.
Winodobranie rozdaje małe niespodzianki!

Cena: 159 zł