17.03.2018 KNOCKOUT SMAKU - RUNDA 1 (Warszawa)

13.03.2018 w godzinach 11:00 oraz 17:00


KNOCKOUT SMAKU
Szkoła degustacji na luzie
Bez zadęcia, krawatów i szpilek
Bez modlenia się do winiarskich bogów

Nieważne, czy jesteś zawodnikiem wagi ciężkiej czy piórkowej. Ważne, że:
Lubisz jeść
Lubisz wino
Lubisz wino do jedzenia

Ale czy na pewno wiesz, jak je ze sobą połączyć?

My wiemy i Ciebie też nauczymy!

Zapraszamy na warsztaty food & wine pairing. Łączymy wino i jedzenie, a wszystkie degustowane produkty dostępne są w Hali Gwardii!

Znokautujemy stereotypy i wyłożymy podstawy:
* co to jest wino
* jak powstaje
* jak czytać etykietę
* jak łączyć wino z jedzeniem.

17 marca na naszym food pairingowym ringu do walki staną:
** kultowe smaki wielkanocnego stołu
** wina pasujące oczywiście i w opozycji do klasyków

Razem sprawdzimy, czy do jajek tylko riesling, co najbardziej lubią pasztety, potem bardzo trudny zawodnik: śledź - czy znajdziemy godnego kontrkandydata do wódeczki polskiej, na koniec poszukamy fajnego towarzysza do wielkanocnej baby.

Po wszystkim zaopatrzymy Was w ściągawki i, zabezpieczonych w wiedzę, wypuścimy na zakupy .

Spotykamy się w ringu!

Promo cena na start: 50 zł

Bilety:
https://knockoutsmakurunda1.evenea.pl/

Organizacja: Kasia Piecychna Odunuga / Taste It All
Prowadzenie: Marta Regowska / Winodobranie
Współpraca: Krzysztof Cybruch / Hala Gwardii