06.04.2018 WARSZTATY KULINARNO - WINIARSKIE (Kraków)

06.04.2018 o godzinie 19:00


6 kwietnia 2018 start godzina 19:00

miejsce: magazyn wina - nowe Studio Kulinarne projektu Twój Kucharz - hotel forum, poziom -1 ul. Marii Konopnickiej 28
Koszt 180zl/os
zapisy bartlomiej.twojkucharz@gmail.com...

pilny kontakt 506696070


Warsztaty food & wine pairing
Będziemy gotować "proste" potrawy i łączyć smaki z winem tłumacząc połączenia oraz sposób doboru wina do potraw nie koniecznie w klasyczny książkowy sposób.
Kurs przeznaczony dla wszystkich pasjonatów kuchni i wina jak i dla profesjonalnych sommelierów (twój poziom zdecyduje ile wyniesiesz ze spotkania)

kuchnia - Bartłomiej Płócienniak szef kuchni Twójkucharz.pl/Magazyn Wina
wino - Tomasz Kurzeja - Naturalista/Ferment

Śmiało możemy powiedzieć że w kwestii food&wine pairingu jesteśmy jako team jednymi z najbardziej doświadczonych w Polsce w tej kwestii.

Menu / wino
1. młoda kapusta, słonina z magnalicy, sól himalajska, miód lipowy, cytryna, natka pietruszki
harshlevelu arvay / jakubow risling / abraham diokut


2. okładniczki, grzyby ekoki, dymka, czosnek, masło, cytryna, mięta
rampone - Ipastini


3. makrela na soli morskiej, pomidory z wytrawnym sherry i listkiem laurowym
somlo-olash risling Kolonica/modry portugal Osicka


4. jagnięcina rump steak wolne pieczenie, rozmaryn, czosnek, czerwony pieprz:
sos z czerwonego wina z porto / susumaniello Ipastini

sos soubise z szarą renetą i gałką muszkatołową / cotes du jura cuvee tradition Baud

5. gruszka, botucal, kawa, mascarpone
beerenauslesee / borucal reserva superiore