09.02.2018 WŁOSKI WEEKEND W HALI GWARDII (Warszawa)

09-11.02.2018 w godzinach 10:00-23:00


WEEKEND WŁOSKI W HALI GWARDII


9 LUTEGO (PIĄTEK)

Godz. 17.00-21.00 – degustacje, pokazy robienia pizzy classica i rzymskiej prowadzone przez najlepszych pizzaioli z Pizza Lunga i ich przyjaciół.

Godz. 21.00 – Italo Disco

10 LUTEGO (SOBOTA)

Godz. 12.00-16.00 – animacje dla dzieci z Accademia Dei Piccoli. W programie baloniki dla dzieci, rzucanie w nos Pinokia zrobionego z pudełek oraz kącik zabaw, w którym dzieci będą mogły tworzyć własne makaronowe kompozycje, karnawałowe maski czy makaron z nitek....

Zajęcia poprowadzą animatorzy Accademia Dei Piccoli.
Accademia Dei Piccoli to dwujęzyczne polsko-włoskie przedszkole, w którym dzieci poprzez zabawę i zajęcia w języku polskim, włoskim i angielskim poznają otaczającą je rzeczywistość. Dzieci uczą się języka mieszkańców słonecznej Italii od rodowitych Włochów, co gwarantuje praktyczną i naturalną jego znajomość. Przedszkole oferuje także w programie zajęcia w języku angielskim. Przedszkole przyjmuje dzieci w wieku od 2 do 6 lat.

Godz. 11.00-17.00 – degustacje, pokazy robienia pizzy classica i rzymskiej prowadzone przez najlepszych pizzaioli z Pizza Lunga i ich przyjaciół.
Dodatkowo, prowadzone będą warsztaty dla dzieci z dekorowania mini pizzy – dzieci dekorują placki pod okiem animatora
z Accademii Dei Piccoli i później zjadają swoje kulinarne dzieła sztuki ;)

Godz. 17.00-19.00 – warsztat kulinarny z robienia prawdziwej włoskiej pasty prowadzony przez Cristinę Catese.
Cristina Catese – rodowita Rzymianka, dla której kuchnia jest drugim domem. Gotowała
z wieloma znanymi kucharzami i dla nich. Obecnie pracuje w Akademii Kulinarnej Whirlpool, gdzie prowadzi warsztaty i pokazy kuchni włoskiej oraz szkoli ze znajomości regionalnych produktów włoskich.
Udział w warsztatach kosztuje 50 zł i odbywa się na podstawie zapisów mailem (zgloszenie@cbrevents.pl, w tytule maila proszę wpisać datę i nazwę warsztatów).

Godz. 14.00 i godz. 17.00 – warsztaty winiarskie z Miro Pianca, założycielem Le Barbatelle, firmy zajmującej się promocją włoskich win na terenie Polski. Miro Pianca pochodzi z Conegliano, czyli stolicy Prosecco i win musujących – Spumanti. W 1875 roku, jego prapradziadek - Antonio Carpené założył pierwszą we Włoszech Szkołę Enologii (winoznawstwa), działającą po dziś dzień.
To w niej właśnie rozwinęła się metoda wytwarzania wina musującego Prosecco - powszechnie znana jako Charmat. Antonio Carpené założył również pierwszą winnicę produkującą musujące Prosecco.
Udział w warsztatach jest bezpłatny i odbywa się na podstawie zapisów mailem.
(zgloszenie@cbrevents.pl, w tytule maila proszę wpisać datę i nazwę warsztatów)


Godz. 20:00 – koncert zespołu Mist oraz drugi koncert niespodzianka po części koncertowej zagra dla was DJ Yoonior

Bar MARTINI – doskonałe cocktaile, promocje i zniżki

11 LUTEGO (NIEDZIELA)

Godz. 12.00-16.00 – animacje dla dzieci z Accademia Dei Piccoli. W programie baloniki dla dzieci, rzucanie w nos Pinokia zrobionego z pudełek oraz kącik zabaw, w którym dzieci będą mogły tworzyć własne makaronowe kompozycje, karnawałowe maski czy makaron z nitek.
Zajęcia poprowadzą animatorzy Accademia Dei Piccoli.

Godz. 11.00-17.00 – degustacje, pokazy robienia pizzy classica i rzymskiej prowadzone przez najlepszych pizzaioli z Pizza Lunga. Dodatkowo, prowadzone będą warsztaty dla dzieci z dekorowania mini pizzy – dzieci dekorują placki pod okiem animatora
z Academii Dei Piccoli i później zjadają swoje kulinarne dzieła sztuki:)

Godz. 13.00-15.00 – warsztat kulinarny „food paring” z wykorzystaniem produktów
z targu. Zajęcia poprowadzi Cristina Catese.
Udział w warsztatach kosztuje 50 zł i odbywa się na podstawie zapisów mailem (zgloszenie@cbrevents.pl, w tytule maila proszę wpisać datę i nazwę warsztatów).


Godz. 14.00 i godz. 17.00 – warsztaty winiarskie z Miro Pianca, założycielem Le Barbatelle.
Udział w warsztatach jest bezpłatny i odbywa się na podstawie zapisów e-mailem.
(zgloszenie@cbrevents.pl, w tytule maila proszę wpisać datę i nazwę warsztatów)

Godz. 15.00 – Włochy pełne smaków ! panel dyskusyjny z udziałem Marco Ghia, szefa kuchni Akademii Kulinarnej Whirlpool, Emiliano Castagna, współwłaściciela Akademii Kulinarnej Whirlpool i Katarzyny Szcześniak oraz Stefano Zaccaria właścicieli delikatesów włoskich La Dispensa.

Bar MARTINI – doskonałe cocktaile, promocje i zniżki

Niedzielę umili Luigi Pagano, artysta z Neapolu, który od 20 lat śpiewem i grą na gitarze przybliża Polakom włoskie, mniej lub bardziej, znane przeboje.

Do zobaczenia!