29.11.2017 KOLACJA ANDRZEJKOWA (Gdańsk)

29.11.2017 w godzinach 19:00-22:00


Kolacja Andrzejkowa z sommelierskimi opowieściami o winie Darka Knyszyńskiego
St. Andrew’s Day with a kipper’s story about wine by Darek Knyszyński

29/11/2017, godzina 19:00
150 zł/ osoba
150zł/ person


Przystawka / Appetizer:
troć/ mus z palonego kalafiora/ szalotka/ marynowane grzyby/ orkiszowe listki
sea trout/ roasted cauliflower mousse/ shallot/ marinated mushroom/ spelled leaves

Wino / Wine:...

A-Mano Bianco Puglia, IGT, 2016
A.MANO, Castellaneta, Puglia


Zupa / Soup:
krem z buraka z imbirem/ sorbet malina/ beza włoska palona
beetroot cream with ginger/ raspberry sherbet/ roasted Italian meringue

Intermezzo
granita z truskawki, porzeczki i mango / olej aromatyzowany letnimi owocami
strawberry, currant and mango granite/ oil flavored with summer fruit

Danie główne mięso / Main meat:
udo z kaczki/ puree z gorczycą/ piklowana gruszka/ demi glace z gęsi i orzechów/ jarzębina
duck thigh/ mustard puree / pickled pear/ demi glace from goose and nuts/ rowanberry

Wino / Wine:
Lacrima di Morro d'Alba, DOP, 2016
VIGNAMATO, Ancona, Marche


Danie główne ryba / Main fish:
halibut/ kopytka z burakiem/ kurki/ sos wędzony/ jarmuż
halibut/ dumplings made of mashed potatoes with beetroot/ chanterelle mushroom/ smoked sauce/ kale

Wino / Wine:
Ambrosia, Verdicchio dei Castelli di Jesi Riserva Classico, DOCG, 2012
VIGNAMATO, Ancona, Marche

Deser / Dessert:
ciepłe ciastko czekoladowe/ śliwka/ kruszonka
hot chocolate cookie/ plum/ crumble

Wino / Wine:
Imprint Of Mark Shannon, Primitivo Appassito Puglia, IGT, 2015
A.MANO, Castellaneta, Puglia


selekcja domowego pieczywa/ masła smakowe/ oleje smakowe
homemade bread/ flavored butter/ flavored oils

***Goście będą mogli kupić butelki win w cenach hurtowych od dostawcy w trakcie lub po kolacji