16-18.11.2017 BEAUJOLAIS OD JEANA PAULA BRUNA! (Łódź)

16-18.11.2017 w godzinach 12:00-23:00


Drodzy Nasi!
Zbliża się trzeci czwartek listopada, czyli jedno z największych świąt francuskiego wina. Świętujmy zatem i my! Zapraszamy serdecznie na wino Jeana- Paula Bruna- wyjątkowego i oryginalnego winiarza, którego styl jest zbliżony do Burgundii.
Jean- Paul Brun nie stosuje tak popularnej dla tego wina maceracji węglowej. Jego wina pozbawione są manipulacji syntetycznymi drożdżami, które nadają często tego typu świeżym winom smak i zapach bananów i cukierkowych malin.
Mocna, gęsta budowa i pewna szorstka lekkość typowa dla Gamay, tak można zdefiniować jego styl. Wyczuwalne garbniki i wyraźnie owocowy chropawy finisz. Wino, które swobodnie wchodzi w interakcje z daniami nie będąc tylko kompotowym dodatki...
em.

Tym razem wraz z Jakub Hamankiewicz-
Pan od kuchni postanowiliśmy w dniach 16-18 listopada zaserwować Wam specjalne dania przygotowane na te dni, by móc jeszcze bliżej zasmakować tego ważnego dla Francji święta :)

Dzik / salsefia / Beaujolais

Żebrko z dzika glazurowane czerwonym winem z konfiturą z czarnej porzeczki i tartym jałowcem w akompaniamencie spaghetti z salsefi duszonej w maśle z świeżo ciętym szczypiorkiem

Deser:

🍐 / wanilia / czekolada

Gruszka gotowana w czerwonym winie z przyprawami korzennymi. kruszonką czekoladową i kremem waniliowym

Rezerwacje stolików mile słyszalne telefonicznie lub w wiadomościach prywatnych.

Do zobaczenia!