14.11.2017 KOLACJA DEGUSTACYJNA Z WINEM (Warszawa)

14.11.2017 o 19:30


Drodzy Superiorewicze!

14 listopada Goose eating w Superiore!

Jest nam niezwykle miło zaprosić Was na kolejną odsłonę naszych winiarskich spotkań. Tym razem tematem przewodnim jest Gęś!
11 listopada w Święto Niepodległości a jednocześnie na Świętego Marcina tradycyjnie przygotowujemy potrawy z gęsi.
Do tej tradycji dobrze jest dobrać nadzwyczajne wina! Planujemy zaskoczyć Państwa nietuzinkowymi połączeniami, pokazać wina nieoczywiste, odkrywcze i jak zawsze zainspirować Was do ciekawych poszukiwań.

Tradycyjnie Tomasz Kapturkiewicz szykuje menu degustacyjne a Łukasz Czajkowski z Winemates dobiera wina.

Zapraszamy we wtorek 14 listopada. Zaczynamy o godzinie 19.30!
...

Lista win:

Tokaj Furmint od garażowego producenta Bodrog Bormuhely
Gewurtzraminer od najlepszego polskiego winiarza Rafała Sokołowskiego z Winnicy Wzgórz Trzebnickich
Beczkowe Chardonnay z Burgundii z rodzinnej winnicy Moissenet-Bonnard
Nocenzio od biodynamika z La Distesa w Marche
Spatburgunder z małej działki w Badenii - Klaus Vorgrimmler

Na deser szykujemy niespodziankę, więc potrzymamy Was w chwilowej niepewności.

Pozdrawiamy!
Super Superiore Team

Koszt: 120 zł od osoby
Rezerwacje: info@superiorewinebar.pl, tel. 506 40 40 59